23948sdkhjf

Coop Nord ska konkurrera om kunderna i Vemdalen

Sveriges tredje största skidort Vemdalen ska få en ny butik redan kommande årsskifte. Coop Nord har tecknat avtal med fastighetsbolaget Klyftberget Centrum i området.

Butiken på 1 200 kvadratmeter ska ha färskvaruprofil och ligga i en multihall med plats för andra butiker.

– Vi har haft bra dialog med Gunnar och Gustav Forss på Klyftberget under en lägre tid för att hitta formerna för en lyckad etablering. Det är mycket glädjande att vi kunnat teckna ett mångårigt hyreskontrakt och nu ska starta projektet, säger Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt.

Butiken kommer att sysselsätta 20 personer och Coop Nord tänker investera cirka 15 miljoner kronor.

– Vemdalen är i dag Sveriges tredje största skidort, med ett stort utbud av aktiviteter för både vinter och sommar och en fortsatt fin prognos för ökning av antalet bäddar. Nu tar vi upp konkurrensen med de tre matvarubutiker som finns i Vemdalenområdet, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord.

Vemdalen har expanderat kraftigt med en miljon gästnätter, enligt Gunnar Forss på Klyftberget.

Stora Coop Norrböle Skellefteå öppnade hösten 2022 och i år 2023 öppnar nybygget i Skellefteå, Coop City Skellefteå i vår samt Coop Sävast i juni.

Utöver det har Coop Nord investerat bland annat 20 miljoner kronor i ombyggnaden av Stora Coop Ersboda. 11 miljoner kronor har satsats på Coop Ånge. Dessutom har man investerat i Coop Erikslid och Stora Coop Sörböle, båda i expansiva Skellefteå.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094