23948sdkhjf

Amazon stänger var tredje Go-butik

Techjätten fortätter att banta sin fysiska retailverksamhet när åtta av de kassalösa Go-butikerna stängs. 

Amazons helautomatiseade Go-butiker blev aldrig den succé techjätten förväntade sig. Nu stängs åtta av Amazon Go-butikerna, inklusive två i Seattle där konceptet föddes i slutet av 2016. 

E-handelsgiganten har haft stora expansionplaner för sitt fysiska convenience-koncept. Våren 2019 sas att antalet Go-butiker skulle växa från 10 till 3 000, men det blev aldrig fler än ett 25-tal butiker i USA. De blir nu ännu färre när techjätten ånyo bantar sin fysiska retailverksamhet.

“Precis som alla andra fysiska retailers, så ser vi över vår portfölj av butiker och optimiserar längs vägen”, kommenterar en talesperson från Amazon via mejl till Geek Wire som var först med att rapportera om Go-stängningarna.

Förutom de två butikerna i centrala Seattle, som redan har stängt, följer även två butiker i New York och fyra i San Francisco samma väg. Där är stängningsdatumet den 1 april. 

Enligt talespersonen är det dock inte början på slutet för Amazon Go som format: “Vi är fortsatt engagerade i Amazon Go-formatet och driver mer än 20 Amazon Go-butiker i USA, och vi kommer att fortsätta att följa vilka platser och vilket innehåll som är mest relevant för kunderna”.

Även om Amazon Go-butikerna i sig inte blivit någon succé har den teknik som gör det möjligt att gå in och ut ur de obemannade butikerna utan checkout inspirerat till många andra obemannade lösningar, även i Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078