23948sdkhjf

Stopp för färska färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer

Den positiva utvecklingen för kyld färdigmat tog stopp under 2022. Däremot växer frysta rätter fortfarande i volym. 
Under det senaste året har segmentet för kylda färdigrätter minskat med 1 procent i volym efter att ha haft en stadig tillväxt åren dessförinnan. Kategorin kylda mellanmål tog ännu mer stryk och tappade hela 8 procent. Det visar siffror som analysföretaget NielsenIQ tagit fram åt Fri Köpenskap.

– Vi har länge haft megatrenden med bekvämlighet. Man...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ministern efter mötet med kedjorna
Skenande matpriser ger vd:ar högre miljonbonusar
Icabutiken slår igen – nio anställda förlorar jobbet
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
”Mycket har förändrats – men inte kampanjerna i butik”
Då hålls finansministerns möte med branschen
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.082