23948sdkhjf

Clas Ohlson drar sig ur samarbetet med Mathem

Prylkedjan väljer att prioritera sin egen e-handel framför samarbetet med Mathem och Oda.

Clas Ohlson avslutar samarbetena med e-handelsplattformarna Mathem och Oda, enligt delårsrapporten.

Clas Ohlson, som äger 5 procent av aktierna i Mathem, inledde samarbetet i slutet av 2017. Sedan dess har kunder kunnat beställa delar av Clas Ohlsons sortiment via Mathem och få varorna levererade till dörren. Det har även planerats för att inköp som gjort via Clas Ohlsons e-handel skulle levereras av Mathem hem till kund, planer som aldrig realiserades.

Oda är namnet på den tidigare norska nätbutiken Kolonial.no och det samarbetet startade Clas Ohlson 2019.

I delårsrapporten betonar Clas Ohlsons vd Kristofer Tonström att kedjans primära fokus är ”att ge de kunder som besöker vår egen e-handel, clasohlson.com, bästa möjliga upplevelse”. 

”Därför väljer vi nu, i linje med tidigare beslut om att avsluta samarbetet med Amazon, att avsluta samarbetena med e-handelsplattformarna Mathem och Oda”, skriver Tonström i vd-ordet.

Han förtydligar till Nyhetsbyrån Direkt:

– Vi har varit väldigt nöjda med samarbetet men vi ser att vi vill lägga alla resurser på vår egen e-handel. Det kommersiella samarbetet är en sak och investeringen en annan och investeringen ligger kvar, säger Kristofer Tonström.

Clas Ohlsons aktier i Mathem värderas i verkligt värde till 9 miljoner kronor.

Är det så att man ligger kvar med ett ägande tills man inte gör det längre och då kan er kommunikation i dag inte vara på något annat sätt?

– Ja, så kan man säga, kommenterar vd:n.

Ett r4edan pressat Mathem annonserade i våras att bolaget med ett förstärkt fokus på att nå lönsamhet under 2024 kommer att göra generella besparingar på omkring 30 procent. Bland annat ska personalstyrkan bantas med över 100 tjänster. I maj gjorde e-handlaren, som till 16,5 procent ägs av Axfood, en ny kapitalrunda och tog in en miljard kronor för att säkra verksamheten.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094