23948sdkhjf

Coop Norrbotten skapar bolag som ska investera i livsmedelssektorn

Med hjälp av sitt nya dotterbolag vill man satsa i länets livsmedelssektor.

Coop Norrbotten startar ett investeringsbolag med namnet CN Invest som ett eget fristående dotterbolag. Tanken med bolaget är att man ska kunna investera i livsmedelsaktörer i Norrbotten. Antingen för att de ska kunna satsa och utveckla, eller bara komma igång.

– Vi vill öka möjligheterna för nya entreprenörer och redan etablerade att förverkliga sina projekt inom livsmedelssektorn i Norrbotten, förklarar Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Coop menar att självförsörjningsgraden i länet inte bara är låg utan dessutom sjunkande med en minskad sysselsättning inom sektorn. Man hoppas via sitt nya bolag kunna minska importerna som idag är en stor del av livsmedlen i Norrbotten.

– Coop Norrbotten har sedan början av 1900-talet arbetat för att stärka utvecklingen i Norrbotten och stöttat den lokala och regionala livsmedelsproduktionen. Detta initiativ blir ytterligare ett steg i vår långsiktiga vision om att skapa ett grönare och starkare Norrbotten för kommande generationer, berättar Peter Fjällborg.

CN Invest kommer att arbeta med ägarkapital och ägarlån som minoritetsägare, och man ska kunna investera inom hela länets livsmedelskedja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096