23948sdkhjf

Här är vinnarna på Dagligvarugalan Götaland 2023

Två av Dagligvarugalans 22 kategorier har avgjorts. Priserna för Årets hemmakontor och Årets lokalproduktion delades ut under galans eftermiddagsevent i Malmö under tisdagen.

I kategorin Årets Hemmakontor stod vinsten mellan Ica Kvantum Bea, Stora Coop Lund och Ica Maxi Birsta.

”Vinnaren ska vara en butik som har insett den ökande betydelsen för hemmakontoret i dagligvaruhandeln och den som genom engagemang & affärskänsla skapat en säljande kategori i sin butik”, löd kriteriet från arrangören.

Inför en jublande publik blev det till sist Ica Kvantum Bea Livsmedel som tog hem utmärkelsen.

– Jätteroligt att bli uppmärksammade, berättar Alva Sköldefors, säljledare special och välmående på butiken.

Hon tog plats på scen tillsammans med kollegan Gunilla Johansson som är säljansvarig. Och de lyfter bland annat egna butikens stora varusortiment som potentiell anledning till vinsten.

– Jag tror att det är för att vi har en otrolig bredd. Vi försöker ta in mycket nyheterna och jobba med sortimentet, förklarar Alva Sköldefors.

– Vi har blivit bättre på senare tid med att visa upp det också. Det tror jag har bidragit, fyller Gunilla Johansson i.

När det gällde eftermiddagens andra pris, Årets lokalproduktion, var det Wapnö Gård, Nablus Mejerier och Södervidinge Stenungsbageri som gjorde upp om det prestigefulla priset.

Wapnö Gård stod som slutsegrare för sitt cirkulära lantbruk och goda djuromsorg. Per Molin, försäljningschef, var den som fick ta emot priset inför den fullsatta salen.

– Jag är stolt över det arbete vi gör och att det uppmärksammas. För mig personligen är det en stolthet att jag jobbar på ett företag som jag kan vara stolt över, och nu är jag ännu stoltare, berättade han direkt efter galan.

Samtliga nominerade var på plats under tisdagens evenemang, och Per Molin var inte sen med att hylla ”konkurrenterna” på frågan om hur förväntningarna såg ut inför dagen.

– Självklart hoppas man, men det var fantastisk konkurrens. Sen vet jag att det vi gör är bra för Sverige i stort. Vi har något väldigt genuint och står för färskhet, öppenhet och närhet.

Efter Dagligvarugalan Götaland är därmed två av 22 vinnare utsedda. Resten av vinnarna utses på den stora galan i Stockholms stadshus den 16 november. Innan dess görs ytterligare ett stopp i Umeå, den 10 oktober.

Jurygruppernas vinnarmotiveringar

Årets lokalproduktion – Wapnö Gård

”Med stor kreativitet och transparent engagemang för miljö och hållbarhet är vinnaren en genuin förebild för framtidens cirkulära lantbruk. God djuromsorg har lagt grunden till ett växande kvalitetssortiment som konsumenter litar på. Säg ”härproducerat” så vet ni vem vi menar”.

Årets hemmakontor – Ica Kvantum Bea Livsmedel

”Butiken och dess personal har med stor entusiasm och klokhet överträffat deras kunders förväntan att leverera ett komplett sortiment inom kategorin hemmakontor. Butiken har en extraordinär bredd i sitt sortiment och avdelningen stämmer väl överens med sina kunders önskemål och behov. Utöver det så levererar butiken en avdelning som lockar till merköp”.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093