23948sdkhjf

Willys blir granne med Stora Coop när kedjan byter läge

Den nya Willy-butiken på Lyviksberget blir 1 200 kvadrameter större än den nuvarande i Marnäs. 

Det har ryktats om att Willys planerat en flytt i Ludvika. Nu bekräftar Axfoodkedjan att man lämnar Marnäs och flyttar till större lokaler på Lyviksbergets handelsplats. Flytten är planerad att ske under hösten 2024.

Det nya läget ligger direkt vid infarten till handelsområdet med exponering mot riksväg 50. Där blir Willys granne med flera andra välkända detaljhandelsaktörer, inklusive Stora Coop.

– I och med ometableringen i Ludvika stärker Willys sina positioner i Dalarna. I tider med stigande priser är Willys erbjudande med ett brett sortiment och låga priser mer relevant än någonsin, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken på Lyviksbergets handelsplats får en yta på cirka 3 200 kvadratmeter. Detta att jämföra med den nuvarande butiken på cirka 2 000 kvadratmeter. 

Det nya läget innebär också att butiken kommer att kunna erbjuda kunderna Willys senaste e-handelslösning.

Enligt Nya Ludvika Tidning tar Willys över bilföretaget Carnilas lokaler. Carnilas ägare Pernilla Andersson bekräftar till tidningen att hon sålt fastigheten till fastighetsbolaget Roccia, som kommer att bygga ut och anpassa lokalerna till Willys koncept.

– De får tillträde till lokalerna nu i höst, berättar hon.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109