23948sdkhjf

Ica utforskar svenskodlat kött – ”kan vara på hyllorna om fem år”

Odlat kött har mycket lägre klimatavtryck än vanligt kött. Ica och Re:meat ska ta reda på hur mottaglig konsumenten är, samtidigt startar de ett pilotprojekt för odling.
I strävan efter hållbar konsumtion ska Ica Sverige och scaleup-bolaget Re:meat se hur den svenska konsumenten ställer sig till svenskodlat kött. Processen är likt öl i bryggerimiljö och ska ge 92 procent lägre klimatavtryck, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

– Avsiktsförklaring att samarbeta under två år, men själva analyserna kan gå fortare,...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093