23948sdkhjf

Ica utforskar svenskodlat kött – ”kan vara på hyllorna om fem år”

Odlat kött har mycket lägre klimatavtryck än vanligt kött. Ica och Re:meat ska ta reda på hur mottaglig konsumenten är, samtidigt startar de ett pilotprojekt för odling.
I strävan efter hållbar konsumtion ska Ica Sverige och scaleup-bolaget Re:meat se hur den svenska konsumenten ställer sig till svenskodlat kött. Processen är likt öl i bryggerimiljö och ska ge 92 procent lägre klimatavtryck, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

– Avsiktsförklaring att samarbeta under två år, men själva analyserna kan gå fortare,...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109