23948sdkhjf

Här öppnar en helt ny Stora Coop

Tre år senare än den ursprungliga planen öppnar Coop Butiker & Stormarknader en butik på 2 600 kvadratmeter i Spånga väster om Stockholm. 

Nedläggningarna har duggat tätt den senaste tiden, men Coop Butiker & Stormarknader (CBS) gör satsningar också. En ny Stora Coop öppnar runt påsken 2024 i Spånga utanför Stockholm.

– Det känns fantastiskt att vara med och bidra från start med en modern matdestination när nya Bromstenstaden i Spånga växer fram, säger CBS vd Meta Persdotter i en kommentar.

Redan 2018 presenterades planerna på en etablering av en ny Stora Coop i Spånga. Då trodde man på öppning 2021. Det har tagit längre tid än så att få den nya stormarknaden på plats. 

Stora Coop Spånga ska enligt ett pressmeddelande bli en modern matmarknad på cirka 2 600 kvadratmeter med fokus på matglädje, kundmöte och inspiration. Samma koncept som för drygt ett år sedan lanserades i Haninge, söder om Stockholm, när Coops sista Forum-skylt plockades ner och butiken konverterades till Stora Coop.  

– Vilket i vår värld betyder att så många som möjligt kan få god, hälsosam och hållbar mat på bordet samtidigt som att vi aldrig kompromissar med den goda smaken och den härliga upplevelsen, fortsätter Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

Coop blir granne med Lidl i det nya kvarteret med promenadavstånd till Spånga station.

Butikschefen Johan Svensson kommer att basa över en stormarknad där kunderna möts av en vertikal inomhusodling med grönsaker och örter, en manuell delikatess- och fiskavdelning, en chark och ett butiksbageri. Det kommer också att finnas ett kafé, en förbutik med Instabox och spelservice samt hämtaskåp utanför.

Den nya butiken kommer att vara öppen klockan 07-22 alla dagar. I anslutning till butiken blir det totalt 112 parkeringsplatser varav 50 markparkeringsplatser och 62 i garage. 

Coop Butiker & Stormarknader har under hösten annonserat nedläggningar av totalt sju Coop-butiker i Norrköping, Nyköping, Södertälje och Stockholmsområdet, men också presenterat en stor investering för att utveckla den befintliga butiken i Lidingö centrum.

Under hösten har också två av Coops stormarknader i andra delar av landet lagts ned. Stora Coop Söderhamn har redan stängt och Stora Coop Landskrona går samma öde till mötes under 2024.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049