23948sdkhjf

Två Stora Coop-invigningar samma dag för CBS

Den 21 mars blir en stor dag för Coop Butiker & Stormarknader, CBS. Då invigs den nybyggda stormarknaden i Spånga. Samma dag är det nypremiär för Stora Coop Orminge efter en totalrenovering.

Stora Coop Spånga är den första av tre helt nya Stora Coop som CBS öppnar under 2024. Butiken, med en yta på 2 600 kvadratmeter, etableras i anslutning till ett framväxande bostadsområde kring pendeltågsstationen i Spånga i västra Stockholm.  

Enligt CBS är det bolagets första Stora Coop som är placerad i ett bostadskvarter. Totalt är det CBS 27:e stormarknad.

Johan Svensson är butikschef. Han har tidigare berättat för Fri Köpenskap om sin resa från Coop i Sala.

Redan 2018 presenterades planerna på en etablering av en ny Stora Coop i Spånga. Då trodde man på öppning 2021. Sedan i december, då CBS presenterade mer konkret information om satsningen, har dock allt gått enligt planerna och butiken på Bromstensvägen kan därmed öppna lagom till påsk. 

Lagom till påsk blir det också nyinvigning hos Stora Coop Orminge i Nacka kommun. Butiken har de senaste månaderna genomgått en totalrenovering och ombyggnation från golv till tak och från entré till varumottagning. Butiken är nu uppgraderad enligt Coops så kallade matmarknadskoncept, som testades första gången i Haninge hösten 2022. 

Rutinerade Mikael Pettersson är fortsatt butikschef.

Båda butikerna invigs officiellt den 31 mars klockan 10, med var sin CBS-direktör på plats.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078