23948sdkhjf

Ännu en ny Stora Coop till Stockholmsområdet – ”drömläge för en stormarknad”

Mindre än två veckor efter beskedet om att en ny Stora Coop ska öppna i Spånga är det nu klart att det också blir en ny Stora Coop i Barkarby under 2024. 

En helt ny Stora Coop ska öppna även i Barkarby handelsområde, väster om Stockholm. Det är den andra nya stormarknaden som annonseras av Coop Butiker & Stormarknader inom loppet av ett par veckor. 

– Att etablera en ny matmarknad i ett av de mest expansiva områdena i Stockholm är en fantastisk möjlighet och något vi mycket ser fram emot. Tillsammans med befintliga Coop-butiker i närområdet kommer vi att kunna erbjuda de boende i Barkarby och Järfälla kommun en heltäckande livsmedelsservice i absolut toppklass, kommenterar CBS vd Meta Persdotter i ett pressmeddelande.

I Barkarby finns redan en Ica Maxi som nu får konkurrens från Coop.

Stora Coop Barkarby ska öppna i slutet av 2024. Butiken kommer att ligga i Decathlons tidigare lokal vid södra infarten till Barkarby handelsområde. Under våren påbörjas en anpassning av lokalen i samarbete med fastighetsägaren. Ett 15-årigt avtal har tecknats med Svenska Handelsfastigheter.

Enligt Handelns utredningsinstitut (HUI) har expansiva Barkarby i Järfälla kommun växt till Sveriges näst största handelsområde sett till omsättning.

– Det här är ett drömläge för en stormarknad. Det finns redan i dag ett stort kundunderlag i området som kommer att växa ytterligare under många år framåt. Det känns riktigt bra att teckna det här avtalet och jag ser fram emot ett långvarigt och fruktbart samarbete med Coop, säger Thomas Holm, vd på Svenska Handelsfastigheter.

Som alla dagligvaruaktörer så ser Coop Butiker & Stormarknader, som driver cirka 200 livsmedelsbutiker i Stockholm, Uppsala, Södermanland och Östergötland, ständigt över sitt butiksnät. Det har blivit extra påtagligt under hösten då både nedläggningar och satsningar duggat tätt. 

Totalt sju Coop-butiker i Norrköping, Nyköping, Södertälje och Stockholmsområdet har fått nedläggningsbesked. Men CBS har också presenterat en stor investering för att utveckla den befintliga butiken i Lidingö centrum och meddelat att en ny Stora Coop ska öppna i Spånga runt kommande påsk.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094