23948sdkhjf

Problem igen på Dagabs lager – butiker olika drabbade

Dagabs nya logistikcenter i Bålsta har åter hamnat i problem med upprampningen av frysta varor. Butiker har drabbats i olika omfattning under veckan.

Dagabs logistikcenter i Bålsta brottas med ännu ett problem. De frysta varorna går sedan en vecka tilllbaka inte ut i den omfattning som önskas. Vilket Dagligvarunytt var först att rapportera om.

– Vi är under upprampning av de frysta volymerna och har sedan en dryg vecka haft vissa störningar som påverkar leveransförmågan av fryst. Varor går ut men just nu inte i önskvärd omfattning, vilket naturligtvis är beklagligt, och butiker har drabbats i olika utsträckning, säger Marie Svaton, kommunikationschef på Dagab, till Fri Köpenskap.

Alla Axfoods matkedjor är påverkade men butiker har drabbats i olika omfattning. I vissa butiker märks det mindre medan det kan märkas mer i andra.

– De som får frysta leveranser via Bålsta är påverkade. Torrt och kylt fungerar bra, säger hon.

Har ni någon prognos över när ni kan vara tillrätta med problemet?

– Vi har fullt fokus på att så snart som möjligt lösa ut störningarna och jobbar gemensamt och i god andra för att komma ikapp. Vi räknar med att det kommer att vara lite kvarvarande påverkan under veckan, säger hon.

För ett drygt år sedan hade det nya logistikcentrumet i Bålsta liknande problem. Det ledde till att hyllor gapade tomma hos butiker i Stockholmsområdet. Då, efter en paus under sommaren, kunde upprampningen återupptas.

Bålsta är tänkt att ersätta de dåvarande sex lagren. Under året som har gått så har tre av dem – lagren i Örebro, Sätra och Skellefteå – fortsatt vara i drift för att läggas ned någon gång efter sommaren då Bålsta ska vara intrimmat.

Nyligen backade Dagab kring lagret i Örebro, som kommer att bli kvar och bli ett nav för externa kunder inom servicehandeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094