23948sdkhjf

Då ska Coops nya butik stå klar efter branden

Coop Norrbotten etablerar en tillfällig butik i Arvidsjaur efter att den förra brann ned i slutet på maj. Samtidigt sätter man en tidsplan för när en permanent kan stå klar.

Det var i slutet av maj som Coops butik i Arvidsjaur brann ned. Strax därefter gick Coop Norrbotten ut med att ambitionen var att återvända till orten där man innan branden stod för uppskattningsvis 70 procent av dagligvaruhandeln. 

Planen är att etablera en helt ny butik men fram till dess har man letat temporära lösningar.

En första lösning var på plats redan några dagar efter då man styrde upp e-handel med leveranser från grannkommuner. Under fredagen meddelar föreningen att man har fixat en lite mer långsiktig lösning, en tillfällig butik i utkanten av centrum bara några hundra meter från den tidigare butiken.

– Den nya butiken kommer att vara på cirka 800 kvadratmeter och vi räknar med att kunna öppna dörrarna i augusti. Vi kommer fortsatt att erbjuda våra kunder att handla via online och hämta i butiken. Nu pågår ett intensivt arbete för att göra allt färdigt inför öppningen, berättar Tomas Hansson, vd på Coop Norrbotten.

– Vi är oerhört tacksamma för det engagemang som fastighetsägare har visat oss genom att hjälpa oss i denna svåra situation. Nu arbetar vi intensivt med att skapa och beställa butikens sortiment utifrån Arvidsjaurbornas behov så långt det är möjligt, utvecklar Ulf Isaksson, butikschef Coop Arvidsjaur.

Tomas Hansson tackar leverantörerna som varit en starkt bidragande faktor till att man kan etablera den tillfälliga butiken och avslutar med att berätta om när en permanent butik kan stå färdig.

– Vi räknar med att ha en nybyggd butik under nästa sommar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047