23948sdkhjf

Han går från Willys till butikschef på Hemköp

Alexander Nilsson är nyexaminerad butikschef på Axfood. Nu tar han sig an sitt första uppdrag som butikschef på Hemköp Värnhem i Malmö efter åtta år på Willys Emporia.

Sedan den 1 augusti har Alexander Nilsson, 32, jobbat dubbelt på Willys Emporia och den Axfoodägda Hemköp Värnhem i Malmö. Men sedan tre veckor har han tagit över helt efter Emil Appelgren som butikschef på Hemköpsbutiken.

Alexander Nilsson har varit åtta år på Willys Emporia, senast som chef för kolonial och e-handeln. Förra året tog han examen från Axfoodakademins program för blivande butikschefer. Därefter har han väntat på ta sig an en ny roll.

Att gå från avdelningschef till att bli chef över en butik är ett stort steg.

– Det känns både bra och spännande. Det är lärorikt och roligt att utmana sig själv.

Är det här en gammal dröm som går i uppfyllelse?

– Absolut! Det är något jag har strävat efter sedan jag började jobba på Willys i Ystad för 13 år sedan.

Vad skulle du säga är skillnaden mellan Willys och Hemköp?

– Det är ju helt olika kundkretsar. Hemköp är mycket mer förberedning av färdigmat och lite mer fokus på inspiration. Willys är det mer kring volymer och en lågpriskänsla.

Varken han eller någon annan tycker att det är konstigt att han väljer Hemköp framför Willys. Men som helt ny butikschef finns det utmaningar. Det första steget ser han som självklart.

– Framför allt är det att jobba in sig med och lära känna personalen, så här i början. Och så fullt fokus på frukt- och gröntavdelningen.

Att han nu äntligen har nått sitt mål i så unga år betyder nog inte att stegen i karriären är över.

– Det får man se med tiden. Axfood är ett stort bolag. Vill man utvecklas så finns det goda möjligheter för det. Min tanke är ändå att stanna inom Axfood.

Ambitionerna med butiken är stora.

– Vi ska bli den bästa Hemköpsbutiken i Malmö. Bland annat ska vi starta upp delin igen, som har varit stängd under sommaren. Vilket den är varje år för att det blir avfolkat under semestertider. Men också viktigt att utbilda personal så att fler kan mer, avslutar han.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094