– Vi har det senaste året nästan dubblat vår försäljning och har vuxit ur våra nuvarande lokaler i Johanneshov, säger Nils Wetterlind, vd och grundare av Scandinavian organics.
Scandinavian organics snabba tillväxt inom ekologiska matprodukter gör att företaget ser ljust på framtiden. Målsättningen är att fortsätta att utveckla nya ekologiska maträtter och halvfabrikat. Men företaget lider av växtvärk.
– Vi har inte kunnat leverera i den omfattning som den ständigt ökande efterfrågan kräver eller kunnat nå den effektivitet vi önskat, säger Nils Wetterlind.
Efter att ha letat efter en produktionspartner med större resurser landade de till slut hos Matfabrikören i Varberg, en matproducent som i dag är specialiserad på EMV-produktion.
– Fabriken i Varberg är nästan tio gånger större än vår och bättre disponerad och utrustad.
Scandinavian organics lanserar redan under hösten en rad nya färdigrätter och utökar samarbetet inom både dagligvaruhandeln och Food Service-sektorn.