23948sdkhjf

Matkasse för studenter kan få pris

Studentkassen är företaget som erbjuder billig mat och låg miljöpåverkan och nu är de med och slåss om vinsten i SM i Ung Företagsamhet.

– Vi vill hjälpa studenter att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö, säger Minna Braconier, vd, Studentkassen i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Vendela Barck, David Molin och Philip Palmgren ville Minna Braconier hjälpa studenter med en tajt budget och samtidigt hjälpa miljön och startade ett företag med hjälp av utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF.

För att förverkliga idén behövde de dock en partner för att lösa logistiken och lagerhållningen och det är där Matsmart kommer in.

– Vi känner till Matsmart sedan tidigare och tycker att kombinationen – att handla billigt och samtidigt minska matsvinnet – är fantastisk. Därför tog vi kontakt med Matsmart och undrade om det fanns intresse av att samarbeta, säger Minna Braconier.

Matsmart var inte sena att tacka ja till samarbetet och nu säljs Studentkassen via egen hemsida men med varor från Matsmart som skickas från företagets lager i Katrineholm.

Den 8-9 maj kan Studentkassen utses till vinnare av ”Årets Tjänst” liksom ”Årets Hållbara Företag” i samband med SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078