23948sdkhjf

Det här äter svenskarna till vardags

Spaghetti och köttfärssås har skjutis ner från toppen.

Nu är det kyckling som toppar listan över vad den svenska befolkningen helst äter till middag på en vardag enligt Matrapporten, en undersökning som presenteras varje år av matkommunikationsbyrån Food & Friends.

Undersökningen som omfattade 1018 personer i åldrarna 15-74 år har undersökt en rad olika faktorer om svenskarnas förhållande till mat, allt från vad som äts till åsikter om lagstiftning som sockerskatt.

Vegetariskt är en trend som pågått länge och har även i år klättrar från plats 8 till plats 6 på vardagsmatslistan, samtidigt som pastarätter (exklusivt spaghetti och köttfärssås) också blivit allt populärare. Till helgen är det dock fortfarande biffen som regerar, dock klättrar även det vegetariska på den listan i år med till plats åtta från plats 9 förra året.

Rapporten visar även att svenskarna planerar sina måltider mer än någonsin då veckoplanerandet av måltider skjutit i höjden från att cirka 25 procent av de tillfrågande sa sig veckoplanera 2015 och 2016 till i år då den siffran ligger på 30 procent. Samtidigt är det nu bara en av tio som planerar sina måltider i affären enligt rapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078