23948sdkhjf

Coops skyltning upprör och hyllas

Skyltade med köttkritisk vinylskiva.

En annorlunda skyltning på Coop Forum i Visby har väckt starka reaktioner på sociala medier. Butiken som även gjort sig kända genom försäljning av vinylskivor hade placerat ut The Smiths skiva ”Meat is murder” bredvid flaskor samt placerat ut en militärhjälm med samma text bredvid flaskorna.

En kund uppskattade inte skyltningen och tog en bild som han lade upp på facebook där han frågade Coop om det var deras "[..] skyltning till tack för bönder?”

Bilden fick genast många att reagera negativt då de menade att skyltningen var ett hån mot lantbrukare och att de inte skulle handla i butiken något mer. Men tilltaget fick även uppbackning av ett flertal veganförespråkare som gillade skyltningen.

Men enligt Coop Forum var det inte tänkt att skyltningen skulle vara ett hån mot lantbrukare.

– Det var givetvis inte meningen att bönderna skulle ta illa vid sig, säger stormarknadschefen Markus Wahlgren till Hela Gotland.

Butiken har nu valt att byta ut skyltningen med en ny text på hjälmen där det istället står: "That joke isn´t funny anymore".

– Låten under spåret "Meat is murder" på skivan heter "That joke isn´t funny anymore". Så då satte vi upp den istället, säger Markus Wahlgren till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079