23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Havremjölk utan undantag

Emåmejeriet kombinerar havre med komjölk för en ny produkt.




till Vimmerby Tidning







Det omtvistade ordet havremjölk får användning igen när Emåmejeriet presenterar en ny produkt. Skillnaden från de laktos- och mjölkfria havredryckerna (som i folkmun ibland benämns som havremjölk) på marknaden är att det småländska mejeriet faktiskt använder mjölk som bas, och inte vatten. – Det har varit en lång resa hit, men nu är den färdig. Vi kommer att lansera den på marknaden nu månadsskiftet maj-juni, säger mejeriets vd Patrik Evertsson . Produkten görs på en blandning av skummjölk och fett från svensk havre, en kombination som enligt Emåmejeriet inte lanserats tidigare i Sverige. Däremot har till exempel Arla lanserat en liknande dryck i Storbritannien tidigare i maj. Mjölkblandningen, som går under namnet Gry, kommer till en början att lanseras på några butiker i närområdet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094