23948sdkhjf

Havremjölk utan undantag

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Emåmejeriet kombinerar havre med komjölk för en ny produkt.

Det omtvistade ordet havremjölk får användning igen när Emåmejeriet presenterar en ny produkt. Skillnaden från de laktos- och mjölkfria havredryckerna (som i folkmun ibland benämns som havremjölk) på marknaden är att det småländska mejeriet faktiskt använder mjölk som bas, och inte vatten.

– Det har varit en lång resa hit, men nu är den färdig. Vi kommer att lansera den på marknaden nu månadsskiftet maj-juni, säger mejeriets vd Patrik Evertsson till Vimmerby Tidning.

Läs också: Kvarghajpen över

Produkten görs på en blandning av skummjölk och fett från svensk havre, en kombination som enligt Emåmejeriet inte lanserats tidigare i Sverige. Däremot har till exempel Arla lanserat en liknande dryck i Storbritannien tidigare i maj.

Mjölkblandningen, som går under namnet Gry, kommer till en början att lanseras på några butiker i närområdet.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Syskontrio säljer Ica Kvantum

Coop testar pop up-butik: ”Som en minimarket”

Bergendahls skapar ny grossist för utländsk mat – stärker Matrebellerna

Engångsgrillarna försvinner ur sortimenten

Efter tio år - nu säljer han Ica-butiken

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Duni vinner på prishöjningar

Arkiv

Siffrorna: Fairtrade ökar kraftigt

Efter knivattacken på Maxi – Arbetsmiljöverket kräver åtgärder

Listan: Så ser kedjornas emv-andelar ut

Coop-fusionen får ytterligare kritik: Förre vd:n uppmanar att rösta nej

Convenience fortsätter växa

GDL vann Bergendahls upphandling

Ica-butik fick nazistflagga hissad på påskafton

Påskens vinnare och förlorare: ”Grillat sköt i höjden”

Axfoods lager – nu spårbarhetscertifierade

På nytt jobb
Orkla med ny kommunikationsdirektör

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ica-butik har brunnit ned

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

6

Unik undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Axfood fortsätter köra med Circle K

Slakteri skållade levande kycklingar

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Slopar buräggen i emv

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152