23948sdkhjf

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Den smarta matlagningsappen Innit som sedan 2014 opererat på den amerikanska marknaden har nu totalt 4 miljoner användare i USA. Sedan i går har tjänsten även tagit avstamp på den svenska marknaden med IcaX som samarbetspartner. Appen presenterar en databas på 8 000 så kallade modulära recept.

Det innebär att användaren enkelt kan byta ut till exempel kycklingen mot lax utan att receptet blir lidande. Receptet anpassar sig efter de nya ingredienserna och alla olika varianter har provlagats av kockar, säger Ariella Rotstein Gille, co-lead på IcaX till Fri Köpenskap.

Men det är presentationen som framförallt fick Ica att fastna.

Man presenterar recepten på ett innovativt sätt i filmade steg. Användaren behöver inte scrolla upp och ned mellan ingredienser och utförande utan allt presenteras enkelt och smidigt. Särskilt enkelt kommer det att bli med Googles smarta högtalare med skärm och vår röststyrningsassistent MonIca. Då kan du baka med kladdiga händer utan att fippla med mobilen.

I ett första steg skapar användaren en profil där oönskade produkter plockas bort. Tjänsten är dessutom uppkopplad mot den senaste tekniken inom köksutrustning.

Appen håller reda på allt som annars kan vara ganska bökigt. I många recept kanske maten först ska ligga i ugnen på 180 grader för att sedan grillas de sista fem minuterna, förklarar Ariella Rotstein Gille.

I takt med att avancerad smart köksutrustning blir vanligare växer också möjligheterna.

Man kommer exempelvis att kunna ställa in exakt vilken ugn man har i sin profil så skräddarsys recepten efter just ditt kök. När de uppkopplade kylskåpen blir vanligare kan tekniken också hjälpas åt att minska matsvinnet. Det finns många möjligheter.

Det är också i framtiden som Ica ser den stora potentialen. Med sina omkring 20 000 recept hoppas Ica kunna förstärka samarbetet.

Hos Ica har vi en historik att utveckla mycket själva men nu vill vi snarare accelerera utvecklingen och valde därför att samarbeta med Innit som är en bra plattform för det uppkopplade köket. Vi vill hoppa på tåget direkt snarare än att börja från ruta ett, konstaterar Ariella Rotstein Gille.

Satsningen öppnar dörrar att på sikt göra det enkelt för kunderna att lägga till recepten rakt in i kundkorgen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11