23948sdkhjf

Netto-ägarna om säljet till Coop: "Fick ett bra pris"

"Skulle behöva göra omfattande investeringar".

Den danska detaljhandelsjätten Salling Group släppte i dag sin helårsrapport för 2018 – första året som helägda av Salling Fondene – samtidigt som nyheten om att Salling Group säljer hela sitt svenska butiksbestånd till Coop Butiker & Stormarknader.

– Vi har haft några bra år och vi har haft några tuffa år men för att komma vidare skulle vi behöva göra omfattande investeringar, vilket vi gjort tidigare. Men nu fick ett erbjudande med ett bra pris som skulle möjliggöra för oss att satsa mer på resten av verksamheten varpå vi kom till slutsatsen om att det bästa möjliga var att sälja vidare, Mads Hvitved Grand, vice kommunikationschef på Salling Group till Fri Köpenskap.

Samtidigt menar Mads Hvitved Grand att köpet gynnar båda partnerna.

– Det handlar inte om ett överpris för CBS, för dem är det en bra deal som erbjuder dem ett väldigt strategiskt viktigt läge, säger han.

I rapporten beskriver Salling Group ett framgångsrikt år där resultatet förbättrats och där bland annat de egna danska butikerna presterat väl.

– Vi är tillfreds med ett 2018 där alla våra kedjor, med undantag av Netto Sverige, har bidragit rimligt. Netto Danmark levererar sitt bästa år någonsin, vilket banar vägen för att vi under 2019 på allvar kan accelerera vårt nya Netto-koncept där butikerna är mer välkomnande, funktionella och har ett ännu större fokus på frukt och grönt samt ekologiska varor. En uppgradering som kunderna redan har tagit emot väl, säger Per Bank, vd på Salling Group, i rapporten.

I rapporten benämns just Netto Sverige som en "besvikelse", medan resultatet i Tyskland och Polen var tillfredsställande och Salling Group säger att de nu kommer att lägga fokus på och investera mer i just Danmark, Polen och Tyskland.

Totalt under 2018 ökade Salling Groups omsättning med 721 miljoner danska kronor till totalt 59,4 miljarder, samtidigt som resultatet minskat med 400 miljoner kronor sedan 2017.

LÄS MER

Coop om Netto-uppköpet: ”Största som hänt på 15 år”

Läs om den dolda planen i affären här.

Så säger konkurrenterna.

Kommentar: Affären som ritar om den svenska dagligvarukartan

Ursprungliga nyhetsflashen: Coop köper alla Nettos butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066