23948sdkhjf

Premiär för Coops kontantlösa pilot

Fri Köpenskap kunde redan i januari berätta om Coops kontantlösa butik i Sundbyberg Centrum norr om Stockholm. Nu, klockan 16.00, måndag eftermiddag, hålls premiären till butiken som fått det lite spexiga namnet Coop Grand Central. Butiken ligger i en ny fastighet intill en av tunnelbaneuppgångarna.

– Det känns helt fantastiskt, jag är laddad till tårna säger butikschefen Joakim Andersson till Fri Köpenskap.

Butiken har en säljyta på 356 kvadratmeter och två olika kundvarv. Ett ”Äta nu”-kundvarv som är det första som möter kunden och längre in i butiken finns mer klassiska varor. Butiken blir också den första kontantlösa butiken bland de mer etablerade kedjorna i Sverige.

– Det ska bli oerhört spännande att se hur detta tas emot. Det är ett steg i rätt riktning, säger Joakim Andersson.

Förutom kortbetalning erbjuder butiken också blipp-betalningar med tjänster som Samsung- och Apple pay.

Erbjuder ni också Swish-lösning?

– Nej inte ännu, men det är något vi tittar på.

Butiken är en pilot och testet kommer att utvärderas löpande. På sociala medier har butiken fått kritik redan innan öppning. ”Bojkotta Coop”, skriver en. ”Fullständigt vansinnigt”, skriver en annan.

– Det är ett perfekt läge att testa den här typen av koncept och vi tror att de allra flesta som handlar här kommer att uppskatta snabbheten. Sedan kan stora förändringar alltid väcka lite kritik och då får vi försöka vara lyhörda, säger Tarik Belqaid, pressansvarig hos Coop Sverige till Fri Köpenskap.

Coops butik i Hammarby Sjöstad gjorde också ett kontroversiellt grepp där de plockade bort alla manuella kassor. Efter en massiv kritikstorm tvingades butiken återinföra de manuella kassorna. Där handlade det däremot om en redan etablerad butik som byggdes om – inte ett nytillskott som i Sundbyberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078