23948sdkhjf

Stor intervju med nya Netto-vd:n ”Vill överföra Nettos prisvärdhet till Coop”

Mycket att göra för Nettos nya vd. Ska ställa om alla butikerna på 18 månader.

I går kunde Fri Köpenskap berätta att Patrik Levin kliver in som ny vd för Netto Sverige och därmed blir ansvarig för omställningen av Nettos 162 butiker till Coop. Patrik Levin har tidigare erfarenhet både som distriktschef på Netto och nu senast som försäljnings- och marknadschef på Coop Butiker & Stormarknader, CBS.

– Jag har goda kunskaper från Netto-tiden och har lärt mig väldigt mycket om vad som händer på andra håll i branschen. Det kommer att vara en jättefördel när vi nu ska se till att transformationen blir en succé, säger han till Fri Köpenskap.

Hur länge ska omställningen ta?

– Målsättningen är att klara det på under 18 månader och det kommer vi att lösa även om vi kommer att få jobba hårt. Det kräver två organisationer som snabbt lär sig jobba ihop som en.

Netto är ett lågpriskoncept, hur vill ni göra med er prisbild?

– Coop är väldigt duktiga på hållbarhet och matglädje och Netto är väldigt duktiga på pris. Vi vill skapa en prisvärd hållbar matglädje. Vi vill hålla fast vid Nettos prisvärdhet och överföra den till Coop.

När öppnar första piloten?

– I september, därefter ska vi testköra konceptet innan vi börjar rulla ut butiker. När detta blir är för tidigt att säga i dagsläget. Det pågår ett planeringsarbete för att säkerställa att vi gör det så snabbt men också klokt som möjligt.

I torsdags kunde Fri Köpenskap berätta att Netto lägger ned sin butik i Angered i norra Göteborg.

Kommer vi att få se fler nedläggningar?

– Vi har precis tagit över verksamheten och driver nu vidare samtliga butiker. På längre sikt behöver man som kedja alltid se över butiksnätet.

Kommer ni att sälja av butiker till föreningarna?

– Som det är nu så är det CBS som gör den här affären och hur det blir i framtiden kan jag inte säga nu.

Men du utesluter det inte?

– Vi köpte butikerna i måndags, så det är inget vi i driften planerar för. Detta är en styrelsefråga.

Netto har inga franchise-drivna butiker men CBS har flera. Hur ser ni på franchise för dessa butiker?

– CBS har en stor andel franchise och vi ser positivt på det men det finns inga beslut på hur det i sådana fall ska fungera i Netto. Det kan bli aktuellt men inga beslut är fattade i dagsläget

Om det blir franchise, hur många butiker kan bli aktuella?

– Det får jag återkomma om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.134