23948sdkhjf

Handlare växlar upp: ”Frun övertalade mig”

Hade precis fått klartecken att bygga ut.

Fri Köpenskap kunde i går rapportera om invigningen av Ica Maxis senaste tillskott i Coops gamla lokaler i Burlöv Center. Den 6 000 kvadratmeter stora butiken har fått en ny handlare i Björn Melin.

Björn Melin kommer närmast från Ica Supermarket Munka Ljungby och nu är hans efterträdare också klar. Handlaren som tar över heter Niklas Martinsson och kommer närmast från Ica Nära Kullahallen.

Det var så klart ett mycket känslosamt beslut att lämna både butiken och medarbetarna så det var inte lätt. I slutänden var det min fru som övertalade mig, säger han till Fri Köpenskap.

Han hade precis fått klartecken att växla upp Ica Nära Kullhallen från 400 till 600 kvadratmeter säljyta.

– Jag har kämpat för det väldigt länge så det kändes trist men i slutänden har ändå Munka Ljungby bättre förutsättningar och det känns som en jättespännande utmaning.

Butiken nettoomsätter nästan 70 miljoner kronor och har 850 kvadratmeter säljyta.

– Björn Melin har gjort ett fantastiskt jobb. Han tog över en butik som var eftersatt i sortiment och har lyckats städa upp och modernisera med bättre sortiment och försäljningsökningar. Jag tar verkligen över en butik som driftats bra, berättar Niklas Martinsson.

Den 1 september kliver han in i den nya butiken – som i och för sig ligger inom rimligt avstånd.

– Det tar sju minuter och 15 sekunder att köra dit. Med min nya miljövänliga elbil blir det inga problem.

Steg ett är att sätta butiken och presentera sig som ny handlare på orten – men något han på sikt vill ta med sig från den tidigare butiken är arbetet med ungdomar.

– Det är något som jag verkligen brinner för. Dels är ungdomarna en fantastisk tillgång men sedan är det också något som är jättevärdefullt för dem i arbetslivet. Jag har två ungdomar i Kullahallen som varit med sedan åttan och slutade gymnasiet i våras. De har kommit in på högskolan men är fullfjädrade Ica-medarbetare med utbildningar och värdefull arbetslivserfarenhet, förklarar Niklas Martinsson.

När de slutar högskolan står dörren öppen.

– De kommer alltid att ha extrajobb om de vill kombinera studierna och de har mig som referens om de vill jobba efter högskolan. Jag kan nästan garantera att dörren står öppen i princip i vilken dagligvarubutik som helst – det finns ett sådant framtidshopp i ungdomar, konstaterar Niklas Martinsson.

Men han är noggrann med att poängtera att det inte kommer att påverka övriga anställda.

– Absolut inte, jag har all respekt för de som jobbar och kommer inte plocka bort någon. Men när naturliga tjänster dyker upp så kommer jag säkert att försöka få igång ungdomarna även i Munka.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125