23948sdkhjf

Handlare byter till ny Ica-butik: ”Nu kommer vi mätas av kunderna – inte vädret”

Martin Olsson och Mia Moilanen är nya handlare hos Ica Nära Arkelstorp.

I början av september kunde Fri Köpenskap berätta att Robban och Karin Reer växlar upp med femdubblad yta hos Ica Supermarket Simrishamn.

Nu står det klart vilka handlare som tar över deras tidigare butik, Ica Nära Arkelstorp, mellan Olofström och Kristianstad. Det är Martin Olsson och Mia Moilanen som tar över spakarna vid årsskiftet.

– Vi fick ett positivt bemötande när vi träffade butikens tiotal anställda i torsdags så det kändes kul. Butiken har vunnit pris för några år sedan och kunderna är jättenöjda så det blir en spännande utmaning, säger Martin Olsson till Fri Köpenskap.

Han och sambon Mia Moilanen har sedan ett par år tillbaka drivit Ica Nära Strömstad i närheten av norska gränsen.

– Det var en konkurshotad butik som gjordes om från Supermarket till Nära. Vi lyckades vända utvecklingen och gör över en miljon i resultat i år så vi känner oss stolta över vad vi åstadkommit där, berättar Martin Olsson.

Samtidigt som Ica inleder rekrytering till Ica Nära Strömstad ser Martin Olsson fram emot att ta över den nya butiken. Framförallt längtar han efter att satsa mer på livsmedel.

Butiken i Strömstad var väldigt präglad av turister med en miljon omsättning i januari och nio miljoner i juli. Att ta över Ica Nära Arkelstorp som är en traditionell Nära-butik lockar på ett annat sätt eftersom vi nu kommer att mätas av kunderna och inte vädret, säger Martin Olsson.

En bonus är att resan blir tillbaka till tidigare hemtrakter.

Jag har jobbat sju år på Supermarket i Karlshamn och Mia är från Olofström så vi känner till området väl. Först kommer det att handla om att sätta oss in i driften men sedan vill vi arbeta med att försöka få upp lönsamheten.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109