23948sdkhjf

Coop Värmland effektiviserar – flera sägs upp

”Vi anpassar oss för att optimera produktionen”.

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen rapporterat om Coop Värmlands flytt av huvudkontoret på Tullholmen i Karlstad. Under den pågående omorganisationen flyttas också föreningens produktionsanläggning Nästgårdsköket från föreningens tidigare bageri till nya lokaler på Matmejeriet i Karlstad.

Med de nya lokalerna kan Coop Värmland effektivisera produktionen och därmed dras personalstyrkan ned från 24 till 17 anställda. Två av de anställda har redan hittat nya jobb och därutöver sägs tre kollektivanställda samt två tjänstemän upp.

– Vi anpassar våra lokaler enkom för ändamålet och därmed optimeras också lösningen. De uppsagda erbjuds omställningsprogram för att underlätta att komma ut i nytt arbete, säger Klas Olsson, presschef hos Coop Värmland till Fri Köpenskap.

Anläggningen producerar uppskattade lokala produkter som säljs under varumärket Nästgårds. Smörgåstårtor, salladsröror och kondisbitar är några exempel.

Det här innebär inte att vi drar ned på produktionen – snarare tvärtom. Vi kommer att gå in och titta på enskilda produkter samt jobba ännu mer med sortimentsbyggandet, konstaterar Klas Olsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078