23948sdkhjf

Butik i Hyltebruk bygger ut

Solceller på taket, ny entré och bättre utrymme för posthanteringen. Ica Supermarket i Hyltebruk genomgår en in- och utvändig upprustning. Dessutom har Ica-handlaren Daniel Hallberg nya hyresgäster på gång, skriver Hallandsposten.

Daniel Hallberg och hans sambo Jennie Forsgren, som driver butiken ihop, ansökte i höstas hos Ica Sverige om att få utöka butiksytan.

– Det blev ett positivt besked så det är fritt fram. Det blir inte jättemycket större butiksyta, men vi får bättre logistik och det blir mer kundvänligt, säger Daniel Hallberg till tidningen.

Tanken är framför allt att ge bättre utrymme åt postombudet i anslutning till kassorna.

– Kunderna kommer att kunna hämta sin post utan att gå in i matbutiken, som det är nu.

Inne i själva matbutiken pågår också en del upprustningar.

- Vi håller på att byta ut kylar och frysar till mer miljövänliga alternativ som kräver mindre energi.

2012 köpte Daniel Hallberg och Jennie Forsgren loss hela byggnaden av Gustafssons VVS. I höstas gjordes en utvändig renovering av tak och fasader och i samband med detta monterades solceller på taket. En ny och mer modern entré, som vetter mot parkeringen, har nyligen byggts färdig.

- Det känns jättebra och detta är frukten av att vi köpte fastigheten för åtta år sedan, att kunna använda fastigheten som vi ville. Även om det är en stor investering känns det bra att kunna genomföra detta, Nya hyresgäster är också på väg in. I lokalen på bottenplanet, där kafé Sockerfrallan drev sin verksamhet tidigare, kommer Studio Frisan att flytta in.

I lokalen ovanför blir det en hälso- och skönhetsinriktad verksamhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079