23948sdkhjf

Efter Stammis-stormen – Ica backar halvvägs

Kritiken blev för stor, nu tar Ica ett steg tillbaka.

Icas nya bonussystem Ica Stammis, som inträder på lördag, har fått svidande kritik sedan det stått klart att bonuspoängen försvinner för den som inte samlat in 2 000 vid månadsskiftet.

Nu backar Ica från beslutet – åtminstone till hälften. Bonussystemet fortsätter som planerat men den kund som kommer upp i 1 000 poäng två månader i rad får en bonus på 20 kronor. En krona motsvarar ett poäng men de kan också samlas in genom att exempelvis använda Ica-kortet.

Det har funnits kunder som varit oroliga över vad det nya lojalitetsprogrammet betyder för dem. Det ska finnas till även för dem med lite mindre matbudgetar, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson till Aftonbladet.

Enligt honom har det nya systemet främst slagit mot singelhushåll där seniorer är överrepresenterade.

– Vi har tagit intryckt av att vissa kunder med mindre budgetar varit oroliga. Vi har inte riktigt nått fram till dem, det är viktigt att de ska känna sig välkomna. När vi fick de första frågorna började vi fundera på att göra en ändring. Nu har vi kommit fram till att rätt tidpunkt är före lanseringen på lördag, säger han.

I går kunde Fri Köpenskap berätta att den stora vinnaren med Ica Stammis varit huvudkonkurrenten Coop, som sett både ökad försäljning och tusentals nya medlemmar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156