23948sdkhjf

Coop beger sig söderut – här ställs nästa fem Netto om: "Gillar att överraska"

Ställer om butiker i andra änden av Sverige.

I torsdag kunde Fri Köpenskap berätta att Coop under den här veckan konverterar fem Netto-butiker till Coop. Det rör sig om fyra butiker i Norrköping samt butiken i Oxelösund. Butikerna håller nu på att ställas om och öppnar under Coop-flagg den 14 februari.

Samtidigt kommuniceras nu vilka butiker som kommer att ställas om under nästa vecka och öppna som Coop fredagen den 21 februari. Butikerna håller nu på att sälja ut sina varor i förberedelse för omställning.

Det rör sig om fem butiker i:

  • Trelleborg, Engelbrektsgatan 66.
  • Svedala.
  • Ystad.
  • Simrishamn.
  • Skurup.

De närmaste veckorna har Coop hållit samman etableringarna i trakterna kring Örebro, Linköping och Norrköping. Nu står det alltså klart att nästa fem butiker på tur tar ett rejält kliv söderut och istället öppnar vid sydkusten.

– Vi följer den plan vi har, men exakt hur vi har lagt upp den vill jag av konkurrensskäl inte berätta. Vi gillar att överraska, säger Tobias Rydergren, presschef hos Coop till Fri Köpenskap.

Med de kommande etableringarna inräknade kommer Coop att ha ställt om 51 av Nettos 162 butiker. Ett tempo om 3-5 butiker per vecka krävs för att Coop ska vara klarar med omställningarna innan årsskiftet.

– Vi rullar på enligt planen vi satt upp och känner oss trygga med den, konstaterar Tobias Rydergren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188