23948sdkhjf

Paradisets grundare om konkursen: ”Hoppas kunna komma tillbaka på något sätt”

Paradiset hade överlevt om det inte vore för covid-19. Det hävdar grundaren Johannes Cullberg: ”Vi var på rätt väg”.

Tidigare i dag kunde Fri Köpenskap berätta att Paradiset nu försatts i konkurs. Kedjan har visat negativa siffror sedan starten men enligt grundaren Johannes Cullberg var de inne på rätt spår.

– Vi var inne på rätt väg bland annat genom att vi stängt butikerna i Sickla och Täby som blödde för mycket. NK-butiken och den på Södermalm var på rätt väg och om vi fått in finansiering känner jag mig övertygad om att vi hade klarat oss. Vi hade tagit fram en affärsplan som vi kände oss trygga med och våra finansiärer hade lovat att skjuta till kapital. På grund av corona drabbades de av börskraschen och därför blev det inte möjligt, säger han till Fri Köpenskap.

Hur går tankarna nu då?

– Det känns ledsamt och tragiskt, men jag vill inte gnälla. Vi är många, många småföretagare som kommer att drabbas av corona-ödet och många av dessa bolag har kämpat på betydligt längre än vad jag har gjort. Allt det här känns mycket orättvist mot alla småföretag. Det slår urskillningslöst detta.

Vad händer nu?

– Nu gäller det att på bästa sätt ta hand om personal, leverantörer och kunder. Jag kan bara hoppas att det finns en möjlighet längre fram i tiden att komma tillbaka på något sätt, men vad det blir kan jag inte spekulera i just nu. Vi har lärt oss otroligt mycket under resan och var på rätt väg, så det skulle kännas slösaktigt att bara kasta bort den erfarenheten som nu börjar bli riktigt användbar. Jag hoppas att man kan dra nytta av det framåt.

Totalt berörs ett 40-tal anställda och nu utses en konkursförvaltare som kommer att se över och sälja av verksamheten.

– Jag misstänker att det kommer bli någon form av utförsäljning av varorna under veckan.

Vad vill du själv ägna dig åt nu?

– Det här kom väldigt hastigt just nu handlar det om att stötta alla som berörs och sedan får jag fokusera på mig själv. Vad som händer får framtiden utvisa men jag hoppas att jag på något sätt ska kunna fortsätta. Det är det här jag kan och brinner för. Jag vill förbättra folkhälsan och planeten och med det kommer jag att kämpa tills jag dör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063