23948sdkhjf

Ica Pronto rullas ut brett – 60 butiker inom kort: ”Stöd i en svår situation”

Ambitionen är att 150 butiker ska ansluta under våren.

Fri Köpenskap kunde för en vecka sedan berätta att Ica Nära Brottbyhallen i samarbete med Ica X anpassat deras Foodora-liknande tjänst, Ica Pronto, för att expressleverera varor till äldre och riskgrupper under covid-19-pandemin.

I den ombyggda versionen är sortimentet bredare än det begränsade utbud som normalt råder hos Ica Pronto. Nu släpper alltså Ica på proppen i det pilotprojekt som i normala fall hade utvärderats längre. 60 butiker beräknas vara igång inom kort. Under våren är ambitionen att den siffran ska växa till 150.

Det har varit viktigt för oss att ta fram en lösning för hemleveranser av mat till de som verkligen behöver få hjälp och stöd i en svår situation, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson.

Tjänsten finns tillgänglig för alla men just nu prioriteras den till de som tillhör en riskgrupp eller är sjuka. Med expressleveranserna slipper de kötider i e-handeln som under rådande omständigheter är långa.

Vi har gjort den här särskilda lösningen för att underlätta för riskgrupper och hoppas att andra kunder uppfattat vår uppmaning om att handla med hänsyn. Vi kommer fortsätta att arbeta med att utveckla lösningar mot den här målgruppen, konstaterar Anders Svensson.

Viktor Rönn, handlare hos Ica Nära Brottbyhallen, som varit drivande i ombyggnaden av tjänsten, är mycket nöjd.

Jag ser det här som en försäkring. Ingen ska gå till butiken om man har symptom eller tillhör en riskgrupp och då behöver alla ha en plan för hur man hanterar en sådan situation. Sedan är det viktigt att poängtera att Ica Pronto ska vara en tjänst om inte andra alternativ finns, säger Viktor Rönn till Fri Köpenskap.

Han tror och hoppas att det blir betydligt fler än 150 butiker som ansluter sig.

Som vi har byggt det här så är det fullt möjligt att skala upp det över hela landet. Teoretiskt kan varje Ica-handlare använda tjänsten om de bara vill och orkar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219