23948sdkhjf

Coop stänger två Netto-butiker – nu uppe i sju nedläggningar

Efter besked om nedläggning i Tidaholm och Falköping – nu ska två till stänga.

I måndags kunde Fri Köpenskap berätta att Coop stänger Netto-butiken i centrala Falköping och i fredags stod det klart att butiken i Tidaholm stänger.

Nu har Coop beslutat att lägga ned ytterligare två Netto-butiker. Det rör sig om butiken i Nässjö Centrum samt på Hässleholmen i Borås.

Det är förstås jättetråkigt men vi har gjort en koll på alla butiker och då är det flera aspekter som vägs in. Lönsamhet, kundunderlag och närhet till andra butiker exempelvis. Att ställa om en butik är en stor investering och då behöver man vara säker på att butikerna håller på sikt, säger Helena Esscher, presschef hos Coop till Fri Köpenskap.

Båda butikerna beräknas stänga i maj och sju respektive tio anställda berörs av nedläggningarna.

Personalen är informerade och det pågår nu en förhandling med facket gällande båda butikerna. Exakt hur det blir med personalen kan jag inte säga i dagsläget.

Coop har ställt om närmare hälften, 80, av de totalt 163 Netto-butikerna som köptes upp av danska Salling Group. Totalt sju butiker, 2 Coop och 5 Netto, har hittills beslutat läggas ned som en konsekvens av Netto-affären men enligt beräkningarna ska det inte bli fler än tio.

Jag vågar inte svara på hur många det slutligen blir men ambitionen är att det inte ska bli fler än så.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125