23948sdkhjf

Nästa fyra Netto som blir Coop – förening bryter mönstret: ”Mer färskvaror”

Förening går sin egen väg när Netto nu blir Coop.

Trots coronakrisen fortsätter Coop att ställa om Netto-butiker i en rasande takt. I fredags öppnade fyra butiker och på fredag den 1 maj klockan 15.00 är det dags för ytterligare fyra nykonverterade butiker att slå upp portarna. Det rör sig om:

Läs också: Allt klart för Coops jättelager

  • Hultsfred - Aspedalsgatan 1
  • Mönsterås - Blanka Ängars Väg 2
  • Karlshamn - Nyemöllevägen 3
  • Varberg - Västra Vallgatan 8B

Förra veckan ställdes två av fyra Netto-butiker i föreningen Coop Oskarshamns upptagningsområde om till Coop och nu är det alltså dags för de två kvarvarande i Hultsfred respektive Mönsterås. Butikerna kommer att samdrivas tillsammans med Coop Butiker & Stormarknader, CBS, i ett nystartat bolag.

Samma gäller butiken i Karlshamn som kommer att drivas av Coop Kristianstad Blekinge och CBS i det nystartade bolaget Coop Sydöst. Totalt kommer föreningarna emellan att konvertera 13 Netto-butiker tillsammans.

I Varberg blir det däremot föreningen Coop Varberg själva som driver butiken. Vd Göran Borg är nöjd över det nya tillskottet.

– Butiken har haft en någorlunda hyfsat försäljning men jag tror att vi kan lyfta den lite till, säger han till Fri Köpenskap.

Läs också: Coop lanserar emv-blöjor i språksamarbete

Netto-butiken med omkring 700 kvadratmeter säljyta har funnits där i knappt tio år och är aningen sliten, menar Göran Borg.

– Det blir en rejäl upprustning med bredare sortiment och snyggare layout som borde tilltala de flesta. Av det man hör från personal och kunder så är de flesta positiva till att vi tar över butiken.

Göran Borg, vd, Coop Varberg.

Vid sidan sidan av den ökning till omkring 6 000 artiklar som görs i samband med omställningen vill föreningen frångå det ordinarie konceptet en aning.

– Vi planerar att öka andelen färskvaror. Från dag ett kommer vi att sälja egenlagade färdigmatslådor som produceras av kökets tre kockar hos Stora Coop Varberg. Vi har också egna styckare i föreningen så på sikt vill vi försöka få över lite mer lokalt packat kött. Möjligen blir det också någon form av salladsbar, berättar Göran Borg.

Läs mer om Coop Varbergs planer för Netto-butiken här.

Med de fyra butiker som invigs på fredag inräknade har Coop ställt om 88 av de 163 Netto-butiker som köptes upp av danska Salling Group i fjol. Elva butiker har eller kommer att läggas ned innan sommaren och alla övriga butiker beräknas vara omställda i höst.

Kommentera en artikel (5)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142