23948sdkhjf

Tina Nordström leder Dagligvarugalan 2020

Det går att nominera kandidater till de olika priserna fram till den 24 maj.

Årets upplaga av Dagligvarugalan kommer att ledas av Tina Nordström som kanske mest är känd för sina insatser som tv-kock där hon blev "Mat Tina" med hela svenska folket.

Varför valde du att tacka ja till att var konferencier på Dagligvarugalan?

– Det är ju både en rolig grej att leda en så här viktig gala och samtidigt är det en möjlighet att för mig få nys om vad som pågår därute som man vanligtvis inte ser, att nosa upp lite tips om allt som händer därute. Det blir att kombinera både nytta och nöje för mig, säger Tina Nordström.

Vad kommer du att bidra med på galan?

– Jag ska ju dra i öron och se till att alla går  upp på scen när de ska och se till att allt blir av. Jag är till hundra procent mat och kommer stå inför en stor bunke med matnördar och då hoppas jag kunna få alla att samlas kring vår gemensamma passion.

Hur viktig är dagligvarugalan?

– Alla galor av det här slaget är bra. Det är en enorm insats att lyfta upp alla de här små entreprenörerna som jobbar stenhårt varje dag. Jag vill lyfta det lilla, de som brinner för sin sak, de som förmedlar en lust och en vilja. Det är väldigt ärofyllt att leda en sån här gala, det är superviktigt att visa upp alla de som sliter varje dag och att kunna visa att det inte bara handlar om ett "jobb".

Har du någon särskild kategori som du är extra intresserad av?

– Nej egentligen inte men jag är som sagt väldigt intresserad av det lilla. När man startar sin dröm är det ju inte balansräkningen eller att ta ut vinst som driver de flesta utan något annat som ligger bakom. 

Vilken roll spelar de stora kedjorna för branschen och galan?

– De har ett enormt ansvar för att inspirera, det är ju trots allt där vi alla är. Då ska det vara fint i grönsaksdisken och i resten av butik också. Det finns så mycket mer man kan göra i butik idag än tidigare samtidigt som vi inte är trogna en enda affär längre vilket ökar kraven.

Det är förvisso ett tag kvar tills galan i oktober men är du nervös redan nu?

– Absolut, jag är van vid att prata inför stora folkmassor men det känns ändå jättenervöst. Det är mycket att tänka på fram tills dess. Får man till exempel svära i blå hallen? Jag får kanske hitta något väldigt "bal-likt" att ha på mig och hoppas på att munnen anpassar sig efter klädseln! 

Dagligvarugalan, branschens stora fest går för tolfte gången av stapeln den 8 oktober i Blå hallen i Stockholms stadshus. Hela branschen tävlar i 21 olika kategorier. Fram till den 24 maj finns tid till att nominera sig själv eller någon annan värdig vinnare.

Dagligvarugalan

När: 8 oktober 2020
Var: Blå hallen i Stockholms stadshus
Konferencier: Tina Nordström
Underhållning: Isaac and The Soul Company
Arrrangör: Fri Köpenskap
Mer info: Dagligvarugalan.se

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094