23948sdkhjf

Ica Hajen Lågpris knep stor upphandling från Coop Varberg: ”Bra grundvolym”

Butiken knep kontrakt för kommunens e-handel i konkurrens med flera andra kedjor.

Ica Hajen Lågpris, som tillhör Kvantum-profilen, vann upphandlingen för Varberg kommuns e-handel och kommer därmed att leverera mat till bland annat gruppboenden, särskilda boenden, dagverksamheter och förskolor i Varberg kommun.

– Det känns jätteroligt, det var Hajens låga priser som fällde avgörandet, säger Victor Andersson, ställföreträdande handlare hos Hajen Lågpris till Fri Köpenskap.

Kontraktet sträcker sig över två år med möjlighet till två års förlängning och beräknas vara värt mellan 4-5 miljoner kronor per år. 

– Det här avtalet är viktigt för oss. Det ger en bra grundvolym och säkerställer att vår onlinehandel utvecklas framåt, konstaterar Victor Andersson.

De första leveranserna rullade i väg under brinnande coronapandemi i måndags förra veckan.

– Det finns en enorm efterfrågan just nu och vi ökar enormt mycket på nätet. Men vi har också fördubblat kapaciteten de senaste månaderna.

Totalt har Hajen Lågpris en kapacitet på runt 700 e-handelsordrar i veckan och sysselsätter cirka 20 anställda inom e-handeln. Det nya kontraktet beräknas omfatta runt 75-100 ordrar i veckan.

– Vi jobbar hela tiden med att kunna ta emot fler ordrar. Allt från att vi köper in ny utrustning till att vi förändrar scheman och anställer fler.

Upphandlingen vanns mot bland andra Coop Varberg som tidigare innehade kontraktet.

– Det var tufft att förlora upphandlingen men vi står inte faller med det. Det som var riktigt smidigt just med kommunens e-handel var att det var större ordrar. Vi fyllde upp en bil och körde ut måndagar och torsdagar så det var enklare att hantera än den vanliga e-handeln, berättar Göran Borg, vd hos Coop Varberg för Fri Köpenskap.

Förlusten innebär inte att Coop Varberg kommer att minska kapaciteten.

– Det rådande coronaläget gör att vi ligger på max. Vi har 3,5 bilar och fullbokat i våra cirka 25 e-handelsskåp. Vi får avvakta och se vad som händer med corona i sommar men om trycket inte avtar är vi beredda att ta nästa steg. Då köper vi nog in ett tiotal skåp och ytterligare en e-handelsbil, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062