23948sdkhjf

De är årets servicehandlare

Handlar’n Dösjebro och Automat prisade.

Handlar’n Dösjebro och Edvin Johansson obemannade koncept Automat är årets servicehandlare, enligt Dagab. Priserna delades ut under Dagabs servicehandelsdagar.

Automat, och dess unga grundare Edvin Johansson, utsågs av juryn till Årets fria servicehandlare för att ha visat stor entreprenörsanda och ambition. I motiveringen skriver juryn att den vill hylla modet att tänka nytt.

– Det känns otroligt roligt och hedervärt att bli den första att motta priset med en obemannad livsmedelsbutik. I dagsläget har vi en hållbar verksamhet och nöjda kunder i fem butiker på olika orter, och under året är planen att öppna 10-15 till. Så vinstpengarna kommer att återinvesteras i verksamheten för att ta kedjan framåt, säger Edvin Johansson som har sin bas i Linköping.

Diplom, blommor och en prischeck på 15 000 kronor gick även till Handlar’n Dösjebro i västra Skåne som tilldelades priset Årets Handlar’n-butik, för den resa som grundaren Magnus Westin med personal gjort sedan starten i maj 2018. Stort engagemang och framåtanda lyfts fram i motveringen.

– Framgång kräver vilja och engagemang, och ett starkt team. Det har jag och min fru Sofia hittat i vår butikschef Fredrik och i hela personalstyrkan. Utan det hade det här inte varit möjligt, och med det ser vi också fram mot att i höst bygga ut både entré, tvätthall och lager för att öka kundnöjdheten och förbättra arbetsmiljön, säger Magnus Westin.

Butiken firar två år den 17 maj och kommer att använda vinstpengarna för att göra den helgen extra speciell för sina kunder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078