23948sdkhjf

Klart: Coop Väst och Kf Göta fusionerar – Sveriges största butiksdrivande förening

”En stor förening med stark balansräkning kommer att vara positivt”, säger Jerry Svennerlind, vd för Kf Göta.

Som Fri Köpenskap berättade i mars har Coop Väst och Konsumentföreningen Göta (Kf Göta) haft för avsikt att fusionera och det enda som stod emellan var en extrastämma hos Kf Göta. Stämman hölls i lördags och röstades enhälligt igenom av samtliga 40 närvarande ägarombud.

Coop Väst blir övertagande förening och därmed Sveriges största butiksdrivande förening med 116 butiker, cirka 7,5 miljarder i omsättning och drygt 700 000 medlemmar.

Kf Götas vd Jerry Svennerlind är nöjd med beslutet.

Vi står inför en ganska stor digital transformering samtidigt som butiksstrukturen byggs upp. En stor förening med stark balansräkning kommer att vara positivt, säger han till Fri Köpenskap.

Fusionen kommer nu att behandlas av bolagsverket och beräkningen är att allt juridiskt kommer att vara klart till hösten.

Med fusionen stärks kompetensen i föreningarna upp ytterligare, menar Jerry Svennerlind.

– Den digitala transformationen kommer att ske och vi är bara i början av den. Var man har butiker och på vilket sätt man har butiker kommer att förändras och för att hantera den transformationen behövs en ganska bred kompetens. Man behöver skapa understöd både för online och de fysiska butikerna, säger Jerry Svennerlind.

Coop Västs vd Ronnie Wångdahl hyllar också fusionen.

– Det är väldigt skönt att vi nu har ett beslut, så att vi kan jobba aktivt för att få ihop föreningarna, säger han till Fri Köpenskap.

Hur blir det med Netto-butikerna i upptagningsområdet?

– Det tittar vi också på i samband med det här. Nu blir det full fart framåt i alla butikerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094