23948sdkhjf

Han blir handlare i en av Icas största butiker – säljer sin nuvarande Maxi

Gustav Johansson hos Ica Maxi Kumla säljer butiken – och blir handlare hos Icas nya Maxi i Bromma.

Gustav Johansson tog över Ica Maxi i Kumla från Hans och Margareta Persson 2015. Nu står det klart att det här blir hans sista år i butiken eftersom han väljer att sälja och istället bli handlare i Icas nya stormarknad som byggs i stadsdelen Bromma i Stockholm.

Jag har trivts jättebra här i Kumla och butiken går väldigt bra. Men när man får en sån här fråga, utmaningen är för stor och det går inte att tacka nej till. Möjligheterna är enorma, säger Gustav Johansson till Sydnärkenytt.

Fri Köpenskap har tidigare berättat att Maxi-butiken i Bromma beräknas bli över 10 000 kvadratmeter stor och därmed en av Icas största i landet. Stommen till butiken ska vara rest under sommaren och ambitionen är att öppna i mars 2021.

Det är ett fantastiskt läge. Stockholm behöver växa och mycket kontorsfastigheter och bostäder byggs åt den västra sidan. Fortsättningen på Sundbyberg växer hitåt och flera utvecklingsplaner kommer på sikt, berättade Joakim Bürén, fastighetsutvecklare på NCC till Fri Köpenskap i januari.

I garaget nedanför butiken samt på framsidan byggs totalt 650 parkeringsplatser och området får en helt egen hållplats till tvärbanan samt närhet till Bromma flygplats.

Vem som tar över efter Gustav Johansson i Kumla är inte klart ännu och det beräknas dröja innan besked kommer. Rekryteringsprocessen ska först ta sin tid.

– Troligen blir det någon som redan är Ica-handlare i dag och jag själv kommer inte vara inblandad i rekryteringen och valet, säger han till Sydnärkenytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094