23948sdkhjf

Coop Nords första franchisetagare tar över ny butik

Coop-företagaren Andreas Dahlberg har tagit över Coop Röbäck i Umeå.

När Andreas Dahlberg tog över Coop i Hörnefors 2013 blev han Coop Nords första franchisetagare.

Sedan den 1 juni har han nu istället tagit över Coop Röbäck som föreningen förvärvade från Ica 2017.

– Jag har bott i Umeå och pendlat till Hörnefors hela tiden. Dessutom kände jag mig lite färdig där, vi hade både ökat omsättningen och byggt om och byggt ut. Det kändes som rätt läge för en ny utmaning. Sedan finns det väldigt mycket potential här, säger Andreas Dahlberg till Fri Köpenskap.

Med cirka 300 kvadratmeter säljyta blir butiken knappt hälften så stor som hans tidigare butik, men i gengäld ligger den i ett bostadsnära område i den växande staden Umeå. Dessutom precis intill Västra länken som kommer att slutföra den omfattande ringleden runt staden.

– Det finns mycket kunder och stor potential här. Med lite strukturförändringar kommer det att bli riktigt bra, även om det blir en annan typ av handel. Det blir mer kompletteringshandel här än vad det var i Hörnefors.

Vad vill du förändra i butiken?

– Först och främst kommer det att handla om att se till att butiken är välfylld. Det har varit lite si och så med det. På sikt vill jag nog göra om kundvarvet lite också. Bättra gångar upp mot kassan och kanske lite kortare skepp.

Sedan Andreas Dahlberg blev första franchisetagare hos Coop Nord 2013 har antalet vuxit till sex stycken.

– Det är en bra deal både för Coop och för Coop-företagaren. Priser, kampanjer och upphandlingar går via Coop så det är väldigt smidigt på så sätt. Samtidigt tror jag att man är lite mer noggrann på vissa saker som egen företagare. Butikens svinn är ditt svinn och du får ytterligare en morot för de timmar du lägger ned. Jag kan varmt rekommendera upplägget för alla som får chansen, säger Andreas Dahlberg.

Butiken i Hörnefors tas över av en ny Coop-företagare, Elias Persson.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078