23948sdkhjf

Index: Coronaledarskapet påverkar medarbetarnas lojalitet

Kvinnliga FMCG-medarbetare som upplever att arbetsgivaren hanterat pandemin väl har blivit mer lojala, visar ny studie.

Med ett bra ledarskap under coronapandemin skapas ännu mer lojala FMCG-medarbetare. Det visar årets färska Ladies Career Index.

– Undersökningen bekräftar vilken enorm roll som ledarskapet spelar i kris, säger Hanna Mannberg, medgrundare av Ladies of FMCG.

Det var förra året som det kvinnliga nätverket Lades of FMCG lanserade sitt årliga lojalitetsindex, kallat Ladies Career Index, som mäter hur nätverkets medlemmar trivs på jobbet.  

Nu har årets studie genomförts i samarbete med Marketdirection. Svaren från över 500 personer från närmare 90 företag visar på en korrelation mellan coronakrisen, ett bra ledarskap och viljan att rekommendera sin arbetsgivare. 

Fler kvinnor trivst på jobbet jämfört med 2019 men samtidigt har bristande ledarskap seglat upp som den främsta anledningen till varför kvinnor i FMCG-branschen inte rekommenderar sin arbetsgivare. Mer än hälften uppgav bristande ledarskap som anledning till varför man inte rekommenderar arbetsgivaren.

De FMCG-medarbetare som däremot upplever att arbetsgivaren hanterat pandemin väl har blivit tydligt mer lojala.

– Bättre ledarskap och organisation sticker ut i resultatet. Egentligen bekräftar det vad vi redan vet – ledarskapet är enormt viktigt för att bygga ambassadörskap. Vi hoppas att resultatet ska bidra till att ledarskapsfrågan prioriteras ännu högre kring branschens ledningsbord, säger Veronica Kumlien, Ladies of FMCGs andra grundare.

Eftersom studien är baserad på svar från nätverkets kvinnliga medlemmar går det dock inte dra några slutsatser om hur coronaledarskapet påverkar manliga medarbetare.

– Vi kan bara gissa att män upplever ledarskap som minst lika viktigt. Däremot ser vi trender i resterande analys som är unika för kvinnor, vi återkommer med dem i höst, säger Hanna Mannberg. 

Studien visar också att var femte tillfrågad fått mer att göra under pandemin, medan 8 procent har permitterats. 65 procent upplever att pandemin inte har påverkat deras arbetssituationen.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094