23948sdkhjf

Coop släpper ny scan- och betalapp – öppnar upp för obemannat

Appen möjliggör inte bara snabba och smidiga betalningar – den öppnar också upp för exempelvis omnihandel och obemannade butiker.

På Coop Sveavägen i Stockholm har kedjan den senaste månaden smygtestat en helt ny och egentillverkad applikation, Coop Scan & Pay.

Tjänsten gör det möjligt att snabbt och smidigt skanna varor och betala med mobiltelefonen. I dagsläget sker betalningen via Swish, men alla Coops betalningsalternativ kommer att kopplas på så småningom.

– Den här tjänsten har varit mycket efterfrågad. Jag har fått väldigt många frågor från föreningarna, säger Carita Weiss, chef för betallösningar hos Coop Digital till Fri Köpenskap.

Interntesterna kommer att pågå fram till augusti och därefter släpps tjänsten till allmänheten. Till en början rör det sig om ett urval av butiker i Stockholmsområdet men innan jul är ambitionen att många butiker ska vara igång.

– Vi kommer att bredda det successivt och någon gång under 2021 ska alla Coop-butiker i landet ha tjänsten, förklarar Carita Weiss.

Carita Weiss visar hur appen fungerar.

När Fri Köpenskap testade tjänsten fungerade allt smidigt. Varorna skannas in och betalningen genomförs med Swish och Bank-ID. Det går lika snabbt som att använda en självutcheckningsstation och ingen registrering krävs. Kvittot kommer upp i appen.

– Sedan ska man komma ihåg att det här inte bara är en app utan också en bottenplatta för att kommunicera med produkterna. Vi kommer ju att kunna koppla den till e-handeln också, vilket innebär att du kan skanna av streckkoderna på dina varor i kylskåpet, och beställa hem nya via e-handeln, förklarar Carita Weiss och fortsätter:

– Den här appen är också en förutsättning för att vår nya hållbarhetsdeklaration ska fungera smidigt. Det kommer att vara väldigt enkelt att se information och recept i appen.

För mig låter det som att den här tjänsten skulle fungera utmärkt även i en obemannad butik. Finns det några sådana planer?

– Vi ser en stor potential i det. Tekniken öppnar upp för en mängd användningsområden.

Maria Ytter, butikschef hos Coop Sveavägen är mycket nöjd med satsningen. Sedan omkring en månad tillbaka har hon och butikens 40-talet anställda haft möjlighet att pilottesta tjänsten.

– Det var några mindre teknikproblem i början men nu fungerar allt klockrent. Mobilen skannar av varorna fantastiskt bra så man behöver inte trycka den mot varan eller liknande, säger hon till Fri Köpenskap.

Maria Ytter, butikschef hos Coop Sveavägen, hyllar den nya appen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142