23948sdkhjf

Allt närmare Amazon Go-lansering i London

Amazon Go ser äntligen ut att anlända till Storbritannien. Enligt brittisk press är e-handelsjätten på väg att lansera 30 obemannade högteknologiserade Go-butiker i öriket.

Förhandlingar pågår just nu med lokala fastighetsägare om lokaler för de convenienceliknande butikerna. Retail Week uppger att det bland annat finns ett hett läge i den norra delen av Regent Street i London.

De första av tio färdigförhandlade butiker ska öppna i slutet av året, uppger Sunday Times. Enligt obekräftade källor ingår ytterligare 20 Go-butiker i Amazons planer för Storbritannien. 

E-handelsgiganten har haft stora expansionplaner för sitt fysiska Go-koncept som lanserades i Seattle i slutet av 2106. Våren 2019 sas att antalet butiker skulle växa från 10 till 3 000, men fortfarande finns det bara ett 25-tal butiker i USA. Vid samma tidpunkt uppgavs att Amazon hade klart med det första Go-läget i London, men fortfarande ett och ett halvt år senare väntar alltså britterna på att den första butiken ska öppna. 

Här hemma används Go-liknande teknik i Pressbyråns nya obemannade koncept och Coop ska i höst öppna två obemannade butiker där kunderna ska kunna handla med kedjans nya högteknologiska Scan- och Pay-app.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078