23948sdkhjf

Final men inte längre för Icabutikens kockar

Team Wallinders från Ica Supermarket Wallinders och Wallinders Bistro i Karlstad tog sig till final i årets SM i Utomhusmatlagning.

Det gjorde de genom att vinna deltävlingen i Säffle tidigare i månaden, men i finalen som hölls på Billingen utanför Skövde i helgen fick de ge sig mot ”mattanterna” i Team Maxine från skolbespisningen i Kyrkebyskolan i Arvika.

SM i Utomhusmatlagning hölls i år för femte gången.

- Nytt för i år var att deltagarna fick ge sig ut i skogen och hitta råvaror, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde, till Skaraborgs Läns Tidning.

Team Wallinders tävlingsmeny såg ut så här:

Förrätt: Lättrökt vänerrom och crème fraîche på potatis- och palsternackrösti med verjuspicklad rödlök, almnäs tegel och friterade nässlor.

Varmrätt: Kontaktrökt samt granångad kalkon med en varm rostad sallad med skogssvamp, glödgad rotselleri samt örtemulsion.

Dessert: Honung- och äppelsyltade gulbetor med päron, gräddfil och lingon svängda i honung och brynt smör.

– Vi är alla tre mer eller mindre matnördar och gillar att experimentera, så vi är väldigt stolta över menyn oavsett hur det går idag. Böjar man titta på hur det går för de andra försvinner matlagningsglädjen och vi känner oss trygga i att försöka leverera det vi har utlovat, säger Joakim Ljungblad i Team Wallinders, till tidningen.

I år valde arrangörerna Next Skövde att livesända mästerskapet digitalt och konferencier var tv-kocken Lisa Lemke.

På två och en halv timma förväntas deltagarna laga en trerättersmeny med sex portioner över öppen eld som sedan bedöms av en jury. I år hade man dessutom lagt till momentet att låta deltagarna under en halvtimme hämta råvaror från Billingens skogar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078