23948sdkhjf

Ica avlistar Exotic Snacks lösvikt – ”Beklagar Icas vägval”

Premium Snacks meddelar att Ica per den 1 mars inte längre kommer lagerhålla och hantera den centrala distributionen av Exotic Snacks lösviktsprodukter omfattande 39 artiklar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Årsvärdet av den centrala distributionen uppgår till cirka 26 miljoner kronor. Det är huvudsakligen Icas koncept Nära och Supermarket som berörs.

Vi beklagar det ställningstagande och vägval Ica centralt gjort gällande befintligt trepartssamarbete mellan butik, Ica inköp och logistik och Exotic Snacks som varit framgångsrikt i mer än 15 år och bidragit till att göra Icas position till klart ledande i segmentet lösviktssnacks. Att Ica centralt nu väljer en annan affärsmodell får vi anpassa oss till och vidareutveckla vår affär utifrån, kommenterar Anna Krasse, vd.

Merparten av Exotic Snacks nuvarande lösviktsförsäljning sker till de större koncepten, Maxi och Kvantum, genom direktleverans från Exotic Snacks centrallager där ett väsentligt större sortiment finns lagerlagt, totalt cirka 75 artiklar.

"Exotic Snacks kommer även framöver erbjuda dessa kunder orderläggning, leverans och butiksservice med den skillnaden att lösviktsprodukterna levereras antingen genom tredje parts logistikleverantör eller genom direktleverans. Det är Exotic Snacks styrelse och ledningens bedömning att en stor del av den förlorade centrala distributionen av lösviktsvolymer kommer att kunna bibehållas på detta sätt", heter det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157