23948sdkhjf

Starkt resultat och ägarbyte för Zetadisplay

Zetadisplay som både fått nya ägare samt avnoterats från börsen såg sin nettoomsättning öka med 13,1 procent till 298,1 miljoner kronor (263,6) under det tredje kvartalet. EBITDA under samma period uppgick till 13,2 miljoner kronor (13,6).

Ökningen av nettoomsättningen förklaras i huvudsak av förvärvet av tyska Nordland systems. Bruttoresultatet uppgick till 65,5 (45,9) MSEK med en bruttomarginal på 64,4 (52,8) procent.

Likt många andra företag har Zetadisplay sett en viss brist på komponenter på marknaden men har enligt rapporten hanterat situationen väl på grund av sin starka position med ledande leverantörer och samordning inom koncernen.

Zetadisplay tror att marknaderna kommer att hämta sig ytterligare under resten av året vilket kommer leda till ytterligare tillväxt.

Under det tredje kvartalet har vi sett en ökad aktivitet i marknaden som vi bemöter med ett fortsatt starkt kunderbjudande. Kundbasen har varit fortsatt intakt under hela pandemin och vi ser att återhämtningen av kundernas aktivitet har blivit mer påtaglig. Antalet upphandlingar har ökat och kunderna har i en högre utsträckning börjat planera för nya projekt, skriver koncernchef och vd Per Mandorf i kvartalsrapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11