23948sdkhjf

Ännu en Coopsatsning i växande Skellefteå

Coop Nord investerar drygt 8,8 miljoner i upprustningen av Coop Erikslid.

Kedjorna positionerar sig för att vinna kunderna i ett kraftigt växande Skellefteå. Sedan tidigare är det klart att det ska byggas en ny Stora Coop i Norrböle med planerad öppning sommaren 2022 och att en ny Willysbutik ska vara öppningsklar i Anderstorp under hösten 2022. Dessutom ska Ica Kvantum Skellefteå bygga ut. 

Nu presenterar Coop Nord ytterligare en satsning i den västerbottniska staden som växer i turbofart och som kommer att fortsätta växa i takt med att batteritillverkaren Northvolt anställer allt fler människor.

Föreningen ska investera drygt 8,8 miljoner kronor för att göra Coop Erikslid till en modern och miljövänlig butik. Samtidigt skrivs ett nytt mångårigt kontrakt med hyresvärden Skebo.

Att vi nu har förlängt kontraktet med Skebo innebär att vi kan investera i Coop Erikslid och stärka dess position som en dagligvarubutik med närhet till våra kunder och medlemmar. Genom upprustningen blir butiken ett bra komplement till vår nya stormarknad Stora Coop Norrböle, kommenterar Coop Nords vd Henrik Skyttberg. 

Ombyggnationen påbörjas efter årsskiftet med byte av kylar och frysar och byggandet av en ny kassazon med självutcheckning. Coop Erikslid ska förses med ett modernare kundvarv där kunden möts av frukt och grönt. Även brödavdelningen kommer att få ta större plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094