23948sdkhjf

Ica Nära-handlare: "Vi vill gör något extra för barnen till jul"

Ica Nära i Riksten i Botkyrka, söder om Stockholm, vill göra något extra för barn som kanske inte ens kan få en julklapp.

Vi har gjort 100 kassar till barn med leksaker, godis och snacks. Leksakerna kommer från butiken. Vi har också beställt hem extra. Sällskapsspel är bra att samlas kring nu i corona. Snacks och godis kommer tillsammans med en mössa från våra leverantörer som velat vara med på initiativet, säger Carin Ahlenius på Ica Nära Riksten. 

Butiken började engagera sig för 1,5 år sedan. 2020 gav man matkassar, något de gör i år igen.

När vi delade ut kassarna upptäckte vi att flera familjer inte hade medel att handla julklappar för, så nu gör vi en särskild barnkasse. På fredag tar Familjehjälpen Stockholm hand om hälften av kassarna och vi tar hälften och delar ut på samlingspunkter. Familjerna har inte möjlighet att åka till ett centralt ställe då många inte har råd att köpa ett SL-kort.

Familjer ansöker hos Familjehjälpen. Det kan vara sjukskrivning, arbetslöshet och familjer med skyddat boende som ligger till grund för situationen. Organisationen gör noggrann bakgrundskontroll på de sökande. Tyvärr är det många som fuskar, enligt Carin Ahlenius som känner grundarna för organisationen.

Ica Nära Riksten drivs av handlarparet Carin Ahlenius och Peter Fehn med lång erfarenhet inom Ica. De har under de fem år de drivit sin första egna butik jobbat aktivt med att ge till organisationer som Ronald McDonald och Hela människan.

Vi tycker att det är viktigt och vill visa våra trogna kunder att vi ger tillbaka till samhället.

 Personalen har blivit väldigt engagerad.

Vi har ung personal, 00-generationen, som brinner för detta. De vill göra gott. Vi har 30 anställda och alla vill vara med. De har också samlat in pengar och flera vill vara med på fredag då vi åker runt och delar ut kassar.

Butiken stöttar Familjehjälpen Stockholm, som har 12 300 medlemmar på Facebook, med mat och kläder till familjer som lever under svåra ekonomiska förhållanden.

För några veckor sedan rensade personalen i sina garderober hemma och fick ihop 16 påsar med kläder till behövande, säger Carin Ahlenius.

Det var lätt för oss att välja Familjehjälpen Stockholm eftersom vi känner grundarna och vet att de är seriösa. De gör ordentlig bakgrundskoll på alla som ansöker om hjälp. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078