23948sdkhjf

Ännu en Coop-satsning i Skellefteå – öppnar citybutik

Coop City Skellefteå tar över Icas lokaler i Vintergatans galleria som nu ska anpassas och göras mer hållbara.

Coop Nord presenterar ytterligare en satsning i snabbväxande Skellefteå. 

Sedan tidigare är det klart att det ska byggas en ny Stora Coop i Norrböle och att Coop Nord investerar 8,8 miljoner i upprustningen av Coop Erikslid. Till det läggs nu en ny citybutik på cirka 1 730 kvadratmeter, varav 1 000 kvadratmeter säljyta. Den nya butiken ska öppna i galleria Vintergatan. Inflyttning är planerad till januari 2023.

Skellefteå i Västerbotten växer i turbofart och kommer att fortsätta växa i takt med att batteritillverkaren Northvolt anställer allt mer personal. En stor del av förtätningen sker i de centrala delarna. Därför satsar Coop Nord på en citybutik.

En välfylld deli- och fiskavdelning utlovas. Även salladsbar och varmbuffé kommer att ingå i erbjudandet. Coop City Skellefteå kommer även att få en cafédel inne i butiken.

Coop tar över lokalerna som nu inyser Ica Torget. Lokalerna ska under hösten optimeras på ett hållbart sätt med en stor andel återbrukat material. Föreningen investerar runt 13 miljoner kronor i butiksinventarier och hållbara lösningar, inklusive LED-belysning som drar mindre energi.

  Vi är mitt i en hållbar omställning av alla våra butiker och har därför ett stort fokus på teknik och belysning. I den nya butiken i Skellefteå applicerar vi flera av dessa lösningar samtidigt som sortimentet ska möta våra höga hållbarhetskrav, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med fastighetsägaren Diös satsar Coop Nord på värmeåtervinning och tar till vara på värmen som kylanläggningarna alstrar.

  Vi är väldigt glada över att nu få meddela att vi tecknat detta viktiga avtal med Coop Nord och ser fram emot att välkomna dem som ny hyresgäst hos oss. Det känns riktigt bra att fortsätta skapa en stark stadskärna med en attraktiv livsmedelsbutik, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

Även konkurrerande kedjor positionerar sig i det expansiva Skellefteå. Ica Torget flyttar i höst till nya lokaler i kvarteret Oxen i centrala Skellefteå. Dessutom bygger Ica Kvantum Skellefteå ut under våren medan Ica Maxi i Skellefteå bygger en butiksodling. En ny Willysbutik ska också vara öppningsklar i Anderstorp under hösten 2022.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094