23948sdkhjf

Efter flera års förseningar – nu öppnar Stora Coop-butiken

Stora Coop Norrböle blir Skellefteås andra butik i det största Coop-formatet.

Coop Nord storsatsar som bekant i expansiva Skellefteå. Närmast väntar invigning av den nya butiken i Norrböle. Kommunens andra Stora Coop-butik slår upp portarna på torsdag, den 18 augusti.   

Redan 2016 tecknades det markanvisningsavtal som berett vägen för Stora Coop Norrböle. Ursprungligen var förhoppningen att butiken skulle öppna 2019, men saneringsarbetet på tomten tog längre tid än väntat och väl framme vid 2019 så hade ambitionen flyttats till hösten 2021. Sedan har det alltså tagit ytterligare ett år att förverkliga planerna.

Men nu står Stora Coop Norrböle klar som en del av Coop Nords stora satsning på att ta andelar i ett växande Skellefteå. Cirka 100 miljoner kronor har plöjts ned i föreningens nya Stora Coop. 

–  Coop Nord växer med Skellefteå. Med Stora Coop Norrböle stärker vi vår position inom dagligvaruhandeln. Det ger oss möjligheten att erbjuda våra medlemmar och kunder ett brett sortiment till konkurrenskraftigt priser, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord.

Norrböle-butiken blir Skellefteås andra Stora Coop. Den första har rustats upp under året och nyöppnade i april under det nya namnet Stora Coop Anderstorp.  

Stora Coop Norrböle beskrivs som en modern stormarknad med brett sortiment, lagade måltider och manuell delikatessdisk med stort fokus på prisvärd, hållbar matglädje. I konceptet ingår en satsning på varor från lokala leverantörer från Västerbotten.

Stormarknadschefen Jörgen Furberg betonar att det är viktigt att lägga ned det lilla extra som bidrar till skapa en trivsam butik och att det genomsyrar hela butiken.

Vi är ett glatt gäng som gör allt för att skapa en inspirerande stormarknad med måltidslösningar. Vi vill vara det lokala alternativet med hållbarhet som ledord. Våra medlemmar och kunder ska känna sig hemma här.

Viktigt har också varit att hitta energisnåla och hållbara lösningar. Inte bara i val av sortiment utan även vid materialval vid bygget och tekniklösningar. Ett exempel på det är limträstommen från Martinsons som Coop Nord berättat om tidigare.

–  Det viktiga är att Coop är energieffektivt. Därför har vi satsat på så stor värmeåtervinning från vår livsmedelskyla att vi är nästintill självförsörjande. Vi uppfyller redan idag morgondagens krav på naturliga köldmedier, förklarar Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord. 

Coop Nord har också nyligen investerat drygt 8,8 miljoner kronor för att rusta upp Coop Erikslid och ska även öppna en ny citybutik, Coop City Skellefteå, i galleria Vintergatan.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063