23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

”Ökad beredskap och hållbarhet går hand i hand”

Det behövs nya initiativ för att minska sårbarheten i livsmedelsförsörjningen, skriver Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij i sin krönika.

För sjunde året i rad har Axfood presenterat förslag till en hållbar svensk livsmedelsstrategi i rapporten Mat 2030. Ett av de viktigaste förslagen är att regeringen bör ta fram en fjärde handlingsplan för att genomföra inriktningen i riksdagens livsmedelspolitiska beslut.

De tre första handlingsplanerna till livsmedelsstrategin innehåller flera bra förslag, men hållbarhetsfrågorna för en alltför undanskymd tillvaro. Att värna om och utveckla svenska mervärden inom miljö- och djuromsorg och på hållbarhetsområdet är viktigt för att stärka svenska livsmedels konkurrenskraft, och lönsamhet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.08